Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Blog

30-01-2022

Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik een blog heb geschreven op onze website. Jams’Smee bestaat in mei alweer 2 jaar. Wat gaat de tijd toch hard.

Afgelopen jaar hebben we enkele keren op een markt gestaan en dat was heel erg leuk! 

Daarnaast is er een uitbreiding gekomen van jammetjes met verschillende soorten likeuren/alcohol erin. Mijn berging lijkt een soort Gall en Gall haha. Ze lopen als een tierelier! 

Veel vaste klanten weten hun weg naar Jams’Smee te vinden en dat is onwijs leuk.

Sinds enkele weken ben ik ook begonnen om op de maandagochtend jam te maken met cliënten van leer- en werkcentrum Waldeck van, mijn werkgever Middin, in Den Haag. Tot nu toe is het enorm leuk om te doen samen met de cliënten en ik kijk er elke maandagochtend echt naar uit.

Fotografe Amra heeft super mooie professionele foto’s gemaakt van de jampotjes en de jam zelf. Deze foto’s zullen ook zo nu en dan op de socials en deze website te vinden zijn.

Last but not least maakt Jeanine nog steeds de etiketten en daar ben ik super blij mee.

Ik hoop dat ik jullie zo een beetje heb bijgepraat over de gang van zaken rondom Jams’Smee!

Liefs Esmee

21 juli 2020

Product proces
Je ziet op facebook of instagram steeds allerlei foto’s voorbij komen van potjes jam. Misschien zit je wel eens te denken: hoe komt dit nu tot stand?

Fruit
Het fruit probeer ik zo goedkoop mogelijk te kopen. Goed de aanbiedingen in de supermarkten in de gaten houden, zoeken naar groente- en fruitwinkels die goede aanbiedingen hebben. Soms krijg ik ook fruit van bijvoorbeeld particulieren. Hoe lager de kostprijs blijft hoe meer winst er naar de goede doelen kan natuurlijk.

Geleisuiker
Ik gebruik half zoete geleisuiker. Dit is 50 procent minder suiker dan in normale jam. Beter voor de gezondheid en je proeft het lekkere fruit daardoor nog beter. In Nederland is de geleisuiker speciaal best duur. Mijn moeder haalt de geleisuiker speciaal tegenwoordig in Duitsland. Wij nemen het dan weer mee vanuit Limburg naar Maassluis. Een hele reis dus..maar wel voor dezelfde prijs als normale geleisuiker. Ik vind het namelijk onzin om voor een gezondere variant meer geld te vragen dan voor een variant die slechter is en goedkoper.

Logo en etiketten
Mijn logo en etiketten zijn ontworpen door Jeanine de Koster- van Veldhoven. Zij heeft een eigen website: http://www.schatkaartjes.nl Zij maakt echt zulke mooie dingen. Ik hoef maar iets te vragen en ze maakt het direct en gratis. Echt onwijs lief, bedankt voor je inzet Jeanine.

Printen
De etiketten en logo’s die ik gebruik worden door een client van de Gemiva-SVG Groep locatie Gemivaria Strijen uitgeprint. Hij krijgt van mij een opdracht en gaat deze dan uitprinten tegen echt lage kosten. Super fijn! De client heeft wat te doen en ik heb een mooi product. Zo helpen we elkaar!

Als je dan alles bij elkaar brengt heb je een lekker potje jam!

Advertentie
%d bloggers liken dit: